30 CRS Quiz Practice Questions and Answers

Spread the love

CRS QUESTIONS AND ANSWERS 

1. Reuben advised his brothers not to kill Joseph but cast him into a pit be cause he

A. did not want them to shed the blood of an innocent person
B. wanted to rescue him afterwards and bring him safely to their father
C. wanted to bury him alive in the pit
D. wanted them to sell Joseph to the Ishmaelite.
E. loved his brother dearly.

2. Joseph was sold to the Ishmaelite for. -pieces of silver A. forty B. thirty-five C. thirty D. twenty-five E. twenty.

ALSO READ :

ELEMENTS OF PROSE FICTION 

KNOW HOW TO IDENTIFY CLAUSES AND PHRASES IN ENGLISH LANGUAGE (GRAMMATICAL NAMES AND FUNCTIONS)

3. At the time Deborah became a judge in Israel, she was a A. seer B. prophetess C. priestess D. medium E. sorcerer.

4. Moses was tending the flock of his

father in-law on mount A. Gilboa B. Horeb C. Nebo D. Camel E. Tabor.

5. “The Lord will sell Sisera into the hand of a woman.” This statement was made by Deborah to A. Lappidoth B. Jael C. Barak D. Heber E. Jabin.

6. According to st.paul, parents responsibility to the children in the home is that they should (a)Not provoke them to wrath (b)Honour them(c)Cater for their education (d)Give them moral upbringing

7.The fundamental example Paul use in describing being modest was the life of ______(a)Abraham(b)Jesus christ (c)David (d)Saul

8.Impartiality falls under one of the following themes(a)Selected epistles

(b)Old testament (c) Gospel of james(d)Synoptic Gospel

ELEMENTS OF PROSE FICTION 

KNOW HOW TO IDENTIFY CLAUSES AND PHRASES IN ENGLISH LANGUAGE (GRAMMATICAL NAMES AND FUNCTIONS)

 

9.Impartiality was the teaching of ________(a) St.peter(b)Saint James (c)St.luke (d)St.paul

10.who is popularly referred to as “A man after my own heart”________(a)David(b)Issac(c)Jacob(d)Moses

11. Hophni and Phinchas treated the offering of the Lord with contempt at Shilo for they A. demanded for raw meat to roast rather than boiled one B. demanded for the larger part of the burnt offering. C. concealed the people’s offering from God. D. demanded for the better part of the slaugh tered ram E. sold the people offering at open market to make money.

See also  What are the methods of political inquiry

12. The Israelites rejected the sons of Samuel from judging them because they

A. took meat with fat. B. desecrated God’s altar. C. laid with women at the altar. D. took bribes and perverted justice. E. took meat forcefully

13. Which of the following was responsible for the misdeed of the sons of Eli? A. their own stupidity B. their father’s lack of parental responsibility C. the tempting conditions under which they grew up D. their lack of religious and moral education E. the absence of prophecy in Israel.

14. Eli, the priest in Shiloh, was condemned because he A. allowed his chil dren to deprive God of His share of the sacrifice. B. allowed the Ark of God to be taken to the battlefield. C. did not allow his

children to officiate at the sanctuary. D. officiated at the temple without the assistance of a prophet. E. did not take God’s message through Samuel seriously.

15. Eli’s lack of parental responsibility led to all of the following except the A. institution of monarchy in Israel. B. collapse of Eli’s priestly lineage. C. decisive defect of Israel by the Philistines. D. death of Hophni and Phinchas. E. capture of the Ark of the covenant.

ELEMENTS OF PROSE FICTION 

KNOW HOW TO IDENTIFY CLAUSES AND PHRASES IN ENGLISH LANGUAGE (GRAMMATICAL NAMES AND FUNCTIONS)

 

16. When Samuel said to Saul, “to obey is better than sacrifice,” he meant that A. sacrifice is acceptable only if it comes from a man who obeys God.
B. God prefers sacrifices to obedience.
C. God prefers offerings to sacrifice. D. God has barred all sacrifices.
E. fats of rams are no longer desired for

sacrifice.

17. David was ordered to play the lyre for Saul because A. there was no other competent player. B. David was a specialist in music. C. music was be lieved to relieve insanity. D. David was to be the chief musician E. Saul wanted to learn.

See also  The establishment of _________ by ______ help fast track the activity of nationalist in Nigeria.

18. The three sons of Saul who lost their lives on Mount Gilboa were A. Abinadab, Jonathan and Malchishua. B. Jonathan, Ishbosheth and Malchishua. C. Jonathan, Abinadab and Ishbosheth D. Ishbosheth, Malchishua and Abinadab.

19. All the following happened to the body of Saul after his death on mount Gilboa except that A. his head was cut off. B. his body was stripped of all his amour. C. his body was left naked in the battlefield D.

dogs ate up his

body E. his body was fastened to the wall of Bethshan.

20. Saul’s war with the Amalekites was called holy war because A. God spared the Canaanites. B. the Amalekites whipped baal. C. the booties of the war were to be taken only by the king. D. Yaweh ordered total destruction E. the Amalekites were God’s people.

21. One of these does not flow to water Eden (a)Ahava(b)Nile (c) Pishon(d) Euphrate

22. Adam called Eve woman because (a)was the author of woes(b)Caused the fall of man(c)was taken out of man (d)was a weaker vessel.

23.The second creation was centered on the of (a)Birds(b)Man(c)Plant (d)Firmament

24.God created the two great light on the ______Day (a)Third(b)Second(c)Fourth(d)Sixth

25.In the creation story,the job of giving names to all living creatures was performed by (a)God (b)Adam(c)Eve (d)Man.

ELEMENTS OF PROSE FICTION 

KNOW HOW TO IDENTIFY CLAUSES AND PHRASES IN ENGLISH LANGUAGE (GRAMMATICAL NAMES AND FUNCTIONS)

 

26. It was possible for Daniel to distinguish himself among officers of King Darius because he A. disobeyed the King’s decree B. had an excellent spirit C. cooperated with the other presidents D. had wanted the laws of Medes and Persians revised E. was instrumental to

the takeover of the kingdom by King Darius

See also  ___________ was the governor of the protectorate of Lagos and Southern Nigeria in 1906.

27. The faith and courage of Shadrack, Meshack and Abednego made Nebuchadnezzar issue a decree that A. all men must worship his golden image B. unbelievers must be thrown into the fiery furnace C. the enemies of the three Jews be thrown into the furnace E. anyone who spoke against God should be destroyed

28. Daniel was delivered from the den of lions for all the following reasons except A. his kindness B. his holiness C. God’s love for him D. his faith in God E. God’s mighty power.

29. The people that reported Shadrack, Meshack and Abednego to King Nebuchadnezzar were A. Ammonites B. the Jews C. Chaldeans D. the Assyrians E.

the Satraps

30. How many people did king Nebuchadnezzar say he saw in the furnace? A two people B. three people C. four people D. five people E. six

ELEMENTS OF PROSE FICTION 

KNOW HOW TO IDENTIFY CLAUSES AND PHRASES IN ENGLISH LANGUAGE (GRAMMATICAL NAMES AND FUNCTIONS)

 

 

ANSWERS

1.B
2. E
3. B
4. B
5. C
6. A
7. B
8. A
9. B
10. A
11. A
12. D
13. B
14. E
15. B
16. A
17. B
18. A
19. D
20. D
21. A
22. C
23. B
24. C
25. D
26. B
27. E
28. A
29. C
30. C

you can use the EDUCATION CATEGORY to find more physics, chemistry, Literature, Government, Account, and other questions with answer…good luck to us all, do well to keep coming back because that’s the motive behind the name of this site ANSMYQUES (ANSWER MY QUESTION). Or equally you can use the search box above or below TYPE whstever subject question you’re looking for e.g “physics” “Literature” and it will bring out all physics questions on this plattform, this idea can be use for other subjects too.

Add a Comment

Your email address will not be published.

WC Captcha − 7 = 1