30 FREE LEXIS AND STUCTURE PRACTICE QUESTION AND QUESTION

Spread the love

 

Ansmyques blog

Choose the option that completes the following sentences.​​ 

  • The police claim that a number of stolen cars _________ recovered  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ (a) have been (b) has been (c) has being (d) have being

 

  • _______ been there to look for her several times without success (a) he’ll (b) he’s (c) is he (d) he is

 

  • Until he lost the election,​​ Agbo ________ to be the student union president  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ (a) had been hoping (b) has been hoping (c) would have hoped (d) has hoped

 

  • If he ________ for admission,​​ i am sure he would succeed  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ (a) will apply (b) has applied (c) had applied (d) apply

 

  • Is it true that​​ Okoro ________ when the gates were closed?  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ (a) had returned  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ (b) would return (c) should return (d) would have

 

  • The train_______ before i arrived  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ (a) was leaving (b) has left (c) had left (d) would leave

 

  • You, who________ convicted, should appeal  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ (a) has been (b) is (c) was (d) are

 

  • Ali goes to the stadium regularly, but he_________ to the church for months  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ (a) hasn’t been (b) haven’t been (c) didn’t go (d) hadn’t been

 

  • The teachers_________ politics when i entered the staff room (a) are discussing (b) were discussing about  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ (c) are discussing on (d) were discussing

 

  • The quality of your questions which________ always attracted attention ________ never been in doubt  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ (a) have/has (b) have/have (c) has/have (d) has/has

 

Choose the option that completes the following sentences

See also  HOW TO TAKE CARE OF THE FAMILY, HOUSE, REASONS AND GUIDELINES

 

  • The army ran short of _____
    a. Arm and ammunitions  ​​ ​​ ​​ ​​​​ b. Arms and ammunition

    c. Arms and ammunitions  ​​ ​​ ​​​​ d. Arm and ammunion

  • ​​ we left a lot of ____ at the factory.
    A. Furniture and equipments ​​ b. Furnitures and equipment

    c. Furnitures and equipments d. Furniture and equipment

  • ​​ the passengers complained that they had all lost all their ____ ​​ a. Luggages and goods  ​​ ​​​​ b. Luggage and good
    c. Luggage and goods  ​​​​ d. Luggages and good

  • ​​ measles _____ just as rickets_____
    a. Is an environmental disease/are deficiency diseases

    b. Are environmental diseases/is a deficiency disease

    c. Is an environmental disease/is a deficiency disease

    d. Were environmental diseases/was a deficiency disease

  • Politics ______ with who gets what in a society
    a. Deal  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ b. Deals  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ c. Have dealt  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ d. Are dealing

  • The police _____ not done much to rid the society of crimes  ​​ ​​​​ a. Has b. Hasn’t  ​​ ​​​​ c. Is  ​​ ​​ ​​​​ d. Have

  • ​​ vermin ____ rendered the farm worthless.
    A. Has
      ​​ ​​​​ b. Hasn’t  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ c. Have  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ d. Has not

  • We thought that his ____ torn
    a. Trouser was​​ 
     b. Trouser has got
    c. Trousers were
     d. Trouser is being

  • We promised to make ______
    a. Amend  ​​ ​​ ​​​​ b. Ammends  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ c. Ammend  ​​ ​​ ​​ ​​​​ d. Amends​​ 

  • Ojo married a woman with _____
    a. A good manner  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ b. Good manner

    c. Good manners  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ d. Best manner

 

From the options given, choose the word that has a similar consonant sound as the letter(s) underlined.

 

  • Chauffeur a. Church b. Chaos c. Spinach d. Chef​​ 

  • Draught a. Drought b. Diaphragm c. Of d. Plough​​ 

  • Double a. Debt b. Crumb c. Elbow d. Tomb​​ 

  • Arrow a. River b. Myrrh c. Derby d. Whirl​​ 

  • Dance a. Handsome b. Adore c. Handkerchief d. Soldier

See also  JAMB Withheld 27,105 Results, Undergoing check

 

From the options given, choose the word that best completes the sentence.​​ 

  • - - - car is this? A. Whose b. Who's c. Whos d. Whom​​ 

  • She insisted that the money wasn't - - -​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ a. Their b. Their's c. Their own d. Theirs​​ 

  • The teacher told the students to suit - - -​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ a. Theirselves b. Themselves c. Yourselves d. One another​​ 

  • My dog broke - - - leg last friday.​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ A. Her b. His c. Its d. It's​​ 

  • The students copied - - - during the test.​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ A. Each other b. Themselves c. Theirselves d. One another​​ 

 

 

1 A
2 B
3 A
4 A
5 A
6 C
7 D
8 A
9 D
10 D
11 B
12 D
13 C
14 C
15 B
16 D
17 C
18 C
19 D
20 C
21 D
22 B
23 C
24 A
25 B
26 A
27 D
28 B
29 C
30 D

you can use the EDUCATION CATEGORY to find more physics, chemistry, Literature, Government, Account, and other questions with answer…good luck to us all, do well to keep coming back because that’s the motive behind the name of this site ANSMYQUES (ANSWER MY QUESTION). Or equally you can use the search box above or below TYPE whatever subject question you’re looking for e.g “physics” “Literature” and it will bring out all physics questions on this platform, this idea can be use for other subjects too.

Add a Comment

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 3