CRS questions for JAMB and other examinations

Spread the love

 1. “…He has risen, he is not here; see the place where they laid him” this statement was from ———– to ———-

A. Angel, Women
B. A and C only
C. Angel, women disciples
D. Somewhat A
E. Two men, The two Mary and Salome

2. The son of perdition was use to describe

A. Satan
B. Devil incarnate
C. Rebellion
D. Devil itself
E. A, B and C only

3. The Thessalonians believed in the doctrine of _____________

A. Taking up to heaven
B. Rapture
C. Second coming of christ
D. C only
E. B and C

4. Paul made it clear that “as long as you are in Christ……”

A. The lawless man has no say
B. Cannot separate the person from him
C. A only
D. You’re totally righteous and all your sins are forgiven
E. A, B and D

5. The main reason Jesus christ was sent to earth by God was….

A. To preach the gospel
B. To refute the heresy of the sahedrin
C. To die and shed his blood to save man from sin
D. To fulfil the ultimate course

6. According to John, living water means water that :

A. Spring from Jacob’s well
B. Is running
C. Well up to eternal life
D. Quenches thirst
E. The Samaritan woman drank

7. The good shepherd as described by St. John has all the following qualities except that :

A. He enters the sheepfold by the door
B. He climbs into the sheepfold by another way
C. The gate keeper opens the gate for him
D. He calls his own sheep by name
E. He leads the sheep out by the door

8. Paul declared that if anyone has the gifts of Holy spirit but does have love for others, he suppose such person to be …..

See also  Lagos was annexed and became British colony in _________

A. Pretender
B. Hypocrite
C. Noise Maker
D. Fake Christian

9. Other Gift of the spirit will pass away but …… will remain still.

A. Speaking in Tongue
B. Love
C. Knowledge
D. Prophesy

10. “Behold the lamb of God!” Jesus was compared to a lamb in this verse because he :

A. Was to be slain on the cross
B. Was to take away the sins of men
C. Was to be humiliated and persecuted by the world
D. Was a shepherd himself
E. Loved his sheep and lamb

11. All but one is not attributes of Love according to Paul.

A. Kindness
B. Selflessness
C. Endurance
D. Verisimilitude

12. The Living water Jesus offered to the Samaritan represents :

A. Pure water
B. Word of God
C. The Holy Spirit
D. The true wine
E. Peace of mind

13. “And his disciples asked him “Rabbi” who sinned; this man or his parents that he was born blind?” Jesus response shows that the man was born blind because :

A. He was a sinner from birth
B. His parents were sinners
C. God wanted to manifest his work
D. Individuals will suffer for the sin of their parents.
E. Every sinner is sure of forgiveness

14. The ideology whereby one looks at the Paradigm of behaviour of another in order to emulate such is called ……

A. Leadership
B. Discipleship
C. Teacher
D. Atheist

15. According to Luke, Jesus healed the epileptic boy by

A. Telling the boy to have faith
B. Rebuking the unclean spirit
C. Binding the evil spirit out of him
D. Touching the boy

See also  SEPARATION OF POWER, MERIT AND DEMERITS

16. … but he who enters by the door is the shepherd of the sheep…” the door in this statement refer to ……….

A. The law
B. The Gospel
C. Peter
D. Jesus

17. God exalted the name of Jesus above every other name in heaven and on earth because ……

A. Jesus was born in the likeness of a man
B. As a son of God
C. In humility, He counted others better than himself
D. He humbled himself to be born in human form and was obedient to death

18. According to mark, the first four disciples to be called by Jesus were …….

A. Simon, James, John and Philip
B. Simon, Andrew, James and Matthew
C. Simon, James, John and Bartholomew
D. Simon, Andrew, James and John
E. Simon, James, John Thaddaeus

19. Jesus called a tax collector to be a disciple because he wanted :

A. Him to be a treasurer for the discipline
B. Show that he came to call the sinners to repentance
C. Him to represent non- Jews among the disciples
D. Him to oppose Judas Iscariot’s love for money
E. To ensure that their taxes were promptly paid

20. “whoever does not bear his cross and come after me, cannot be my disciples.” This statement of Jesus meant that …….

A. His followers must carry cross
B. The fellowship of Jesus leads to death on the cross
C. The followership of Jesus demands total surrender and commitment
D. A disciple of Jesus must be humble and meek
E. A follower of Jesus must pay for his troubles

21. Which of the following is not a manifestation of the man of Lawlessness ?

See also  One of the following is not feature of the traditional economic activities of the Yoruba people.

A. Power
B. Signs and wonders
C. Wicked deception
D. Adherence to truth
E. Belief in falsehood

22. “But as for the time and the seasons brethren, you have no need to have anything written to you.” The ” times and the seasons” refer to

A. Harvest time
B. Wet and dry
C. The advent
D. The coming of the lord
E. Pentecostal

23. Justification by faith and fruit of Justification are written by _________ to ________

A. Paul and Peter, Colosians
B. Paul, Colosians
C. Peter, Romans
D. Paul, Roman’s
E. D only

24. New life in Christ Jesus is one of the selected epistles to the __________

A. Romans and Colosians
B. Roman only
C. Colosians only
D. B only
C. A only

25. Family is an epistle of ________ to the ________

A. Colosians
B. Roman
C. Thessalonians
D. A and B
E. A only

1. C
2. C
3. D
4. B
5. C
6. C
7. B
8. C
9. B
10. B
11. D
12. B
13. C
14. A
15. B
16. D
17. D
18. D
19. B
20. B
21. D
22. D
23. D
24. A
25. E
For more question, Exam questions and Answers, go to the top most part of this site, where you’d see different label Tags, click on JAMB or Education, solve them before checking the answers below, good luck in your examinations

Add a Comment

Your email address will not be published.

WC Captcha 6 + 1 =