MATHS QUESTIONS AND ANSWERS (1)

Spread the love

 

  • The mean age of nine students in a class is 14. But when the ages of the teacher is added, the mean becomes 15.2 How old is the teacher? A. 24 B. 26 C. 28 D. 30

Score

1

2

3

4

5

6

No. of Students

12

15

10

3

7

5

2

  •  

 

 

 

From​​ the table above, the median​​ score is​​ __________​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ A. 3 B. 2.5 C. 2 D. 1.5

  • The mode of​​ a grouped data can be gotten from​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ A. pie chart B. bar chart C. histogram D. O give

Class Interval

1-10

11-20

21-30

31-40

41-50

51-60

Freq.

 ​​​​ 7

​​ 5

10

2

8

4

  • If​​ M​​ and​​ m​​ represent the mean and median of​​ -2, 1, 4, 5, 2,-1, 4,-3, 2,-1, 6, 4, 5, ​​ and​​ 4. The value of​​ M+m​​ is _______ A. 3 B. 4 C. 5 D. 6  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Use the​​ table below to answer question 5 and 6  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

  • The median of the above data is ______ A. 26.5 B. 26.0 C. 25.5 D. 27.0

  • The mode of the above data is _______ A. 23.75 B. 24.35 C.​​ 25.15 D. 26.05

  • If two fair dice are tossed together, the probability that two odd numbers will appear is ______ A.​​ 16​​ B.​​ 14​​ C.​​ 12​​ D.​​ 518

  • A sac contains 7 blue balls, 3 white balls and 6 yellow balls. If two balls are taken from the sac one after the other without replacement. Find the probability that they are of the same colour. A.​​ 1340​​ B.​​ 1740​​ C.​​ 2380​​ D.​​ 2780

  • In a football match between team X and team Y, the probability of team X winning is​​ 13​​ while the probability of team Y winning is​​ 25. Find the probability that the game end as a draw. ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ ​​ A.​​ 25​​ B.​​ 310​​ C.​​ 415​​ D.​​ 215

  • The probabilities of three different hunters hitting their target are​​ 14,​​ 35​​ and​​ 23​​ respectively. Find the probability that at least one of them will hit the target. A.​​ 310​​ B.​​ 320​​ C.​​ 920​​ D.​​ 910

  • If three coins are tossed together at once, the probability of obtaining two heads and a tail is _______ A.​​ 12​​ B.​​ 14​​ C.​​ 38​​ D.​​ 58

  • A basket contains some Oranges and Apples. The probability of picking an​​ Orange is​​ 14, But when one more Orange is added to the basket, the probability of picking an Orange becomes​​ 13. How many Apples were in the basket?​​ ​​ A. 3 B. 4 C. 5 D. 6 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

See also  Mfecane in South Africa happened between ____________

C:\Users\EEE\Desktop\NEW 1.png

  • The pie-chart above shows the income of a tutorial centre based​​ on students who register for examination for the year 2020. If the centre made ₦240,000 from those that registered for JAMB. How much was made from those who registered for NECO?​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ A. ₦540,000 B. ₦520,000 C. ₦480,000 D. ₦450,000

  •  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ C:\Users\EEE\Desktop\ODEKAZ 4.png ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ The histogram above shows the score of some students in a test. If the pass mark is 4, the percentage of the​​ students that fail the test is ______ A. 58% B. 42% C. 67% D. 33%

  • Find the standard deviation of​​ x+2,​​ x+4​​ and​​ x-3​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ A. 8.7 B. 4.7 C. 2.9 D. 2.2

  • Find the range of​​ 2,-3, 2, 1, 2, 7, 3, 4​​ and​​ -1​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ A. 6 B. 9 C. 10 D. 12

  • If the standard deviation of a set of numbers is 4. Its variance will be​​ A. 2 B. 4 C. 8 D. 16

  • The formula for finding semi-interquartile range is​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ A.​​ Q3+Q1​​ B.​​ Q3-Q1​​ C.​​ 12(Q3+Q1)​​ D.​​ 12(Q3-Q1)

  • Find the mean deviation of​​ 1,2,3,4,5,6​​ and​​ 7​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ A. 0 B. 1.71 C. 2.00 D. 2.71

Age (years)

14

15

16

17

18

19

20

No. of students

3

12

21

16

4

3

1

  •  

The table above shows the ages of some students at ODEYOURS TUTORIALS. If a student is chosen for the post of a class rep. find the probability that he is 18 and above.​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ A.​​ 25​​ B.​​ 115​​ C.​​ 320​​ D.​​ 920

ANSWERS

1. B

2. D

3. C

4. B

5. A

6. B

7. B

8. A

9. C

10. D

11. C

12. D

13. A

14. A

15. C

16. C

17. D

See also  The support of the Felahin help Mohammed Ali ___________

18. D

19. B

20. A

you can use the EDUCATION CATEGORY to find more physics, chemistry, Literature, Government, Account, and other questions with answer…good luck to us all, do well to keep coming back because that’s the motive behind the name of this site ANSMYQUES (ANSWER MY QUESTION). Or equally you can use the search box above or below TYPE whstever subject question you’re looking for e.g “physics” “Literature” and it will bring out all physics questions on this plattform, this idea can be use for other subjects too.

Add a Comment

Your email address will not be published.

WC Captcha 45 + = 55