POST UTME ENGLISH QUESTIONS AND ANSWERS

Spread the love

 This is our week one English Post UTME class questions, it’s on Grammar and majorly on Noun, Phrase, syllables and Types of noun 

THE ANSWERS ARE BELOW

You should check out GRAMMAR AND WORD CLASS, TO UNDERSTANDING QUESTIONS

1. Affirm the right assertion

A. Noun in isolation functions as same in a sentence
B. The sentence cannot be the determined of a noun rather the word
C. The supposition of a noun in isolation contrast it in sentence
D. Multiple isolation causes the noun to rather form a new sentence

2. One common thing about syllable is …….

A. One vowel sound
B. Two or more vowel sounds
C. It’s double stress iambic
D. Trio breaking sound pattern

GRAMMAR AND WORD CLASS

3. If a noun is a naming word, another word class that names is ———

A. Noun clause
B. Pronoun
C. Adjective
D. Noun phrase

4. The two types of intonation in English language are ———–

A. Falling and Rising
B. Embed and non-Embeded
C. Retrogresive and Progressive
D. Diminuendo and crescendo

GRAMMAR AND WORD CLASS

5. “Unfortunately” falls under what word class ?

A. Noun
B. Adverb
C. Adjective
D. Noun clause

6. The sentence “Unfortunately has happened to him”

Unfortunately in the sentence is ———-
A. Adverb
B. Noun
C. Verb
D. Adjective

7. That it could be feel in contact with the body is ———-

A. Concrete noun
B. Abstract Nouns
C. Proper Noun
D. Common Noun

8. The word class are how many in number

See also  ESSAY/DEBATE : what I would do if I'm position to improve health

A. 8
B. 7
C. 6
D. 9

9. We have ———– people coming to our party

A. Much
B. Large
C. Many
D. Small

GRAMMAR AND WORD CLASS

10. “Idealism” falls under what types of noun ————

A. Abstract
B concrete
C. Count
D. Proper

11. The two main classification of Noun are :

A. Qualitative and Quantilative
B. Quantitative and Qualitative
C. Qualinatives and Quantitatuve
D. Quantidrative and Qualitative

12. Hey paul, then he reply, it is a scientific approach that two object that doesn’t connect doesn’t have the magnet in them and on this note I’d like you don’t Paul me!
The second time Paul was mentioned here falls under what word class ———-

A. Noun
B. Verb
C. Adjective
D. Noun phrase

GRAMMAR AND WORD CLASS

13. A noun that attempts to the answer the specific nature of something is ——–

A. Proper
B. Common
C. Count
D. non Count

14. The water in the kettle is ——— kindly reduce it

A. Much
B. Many
C. Voluminous
D. Extravagant

15. Pick the odd one out ———

A. A
B. An
C. The
D. None of the above

GRAMMAR AND WORD CLASS

Answers

1. C
2. B
3. B
4. A
5. B
6. B
7. A
8. A
9. C
10. A
11. B
12. B
13. A
14. A
15. D

 

You can text us through 08130184805 to join our post UTME class for UNILAG, UNILORIN,  YABATECH,  LAUTECH and so on

Add a Comment

Your email address will not be published.

WC Captcha 91 ÷ 91 =