20 English Language Questions on Part of Speech and Lexis and Structure

Spread the love
  1. The objective case of ‘they’ is ————— Them b. They c. Their d. Their
  2. One but all is gender neutral in the option a. she b. I c. him d. Peter’s
  3. After the fight, they were asked the cause, however, the two boys pointing fingers held ———- responsible a. each other b. one another c. themselves d. themselves
  4. Anyone ———— capable of bringing down mount Everest, anyways, only if you are ———- a. can be, dedicated b. is, dedicated c. are, in dedication d. shall be, dedicates
  5. The tall white guy is from wales, so he’s —————- a. wale b. welsh c. walens d. walian
  6. Don’t Mr David me okay?! Mr David in this statement is a ————- a. verb b. noun c. adjective d. adverb
  7. That is a big bad wolf coming towards you, Dario uttered. Bad in this statement falls under what word class. a. adjective b. adverb c. noun d. Pronoun
  8. The way to a man’s heart is through his stomach. ‘Through’ in the statement is ————- a. Conjunction b. Preposition c. Adjective d. Pronoun
  9. It is high time, we ———— this place. A. leave b. left c. go away d. need
  10. Apple ———– not fall far from their trees a. does b. do c. did d. are
  11. My brother ________ studying in England for two years now (a) is (b) has been (c) was (d) had been
  12. There were men on the job day and night all the time that this hostel _________ (a) was building (b) was being built (c) was built (d) is being built
  13. If only I _______ insured, but I wasn’t, now I have to pay a lot of money                                                (a) am (b) have been (c) had been (d) would had
  14. The thief died shortly after _________ shot at by the police (a) been (b) having (c) becoming (d) being
  15. I hate ________ waiting (a) to be keeping (b) have been kept (c) being kept (d) to have been kept
  16. Fortunately, my father _________ The scene before the explosion occurred. (a) has just left (b) just left (c) had just left (d) is just leaving
  17. If I ________ what actually happened, I would have punished him (a) had heard (b) have had (c) has heard (d) had had
  18. If the two boys ________ been bitten by the snake, they should be taken to the hospital  (a) has (b) had (c) have (d) is
  19. My colleagues _________ before I arrived  (a) started writing  (b) wrote (c) had started writing (d) have been writing
  20. More than one bag of rice _______ bought for the ceremony was b. were c. is d. had been
See also  Mfecane in South Africa happened between ____________

 

1 B
2 B
3 A
4 B
5 B
6 A
7 A
8 B
9 B
10 A
11 B
12 B
13 B
14 D
15 C
16 A
17 A
18 B
19 C
20 A

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 88