English Language questions for any Examination preparation

Spread the love

 USE OF ENGLISH

Choose the words or group of words that best completes each of the following sentence. 

1. We arrived when the ball …….. arranged, so we stood outside. a. Has been b. Is being c. Was being d. Had been

Choose the right option to complete the sentence. 

2. Stele wanted to show ……. with her necklace.     a. Off b. On c. Over d. Back

3. Choose the words or group of words that best completes each of the following sentence 

…………… of what he said made no sense.                 a. Much b. Majority c. Plenty d. Many

4. Choose the interpretation you consider most appropriate for the sentence. 

Though Ibrahim was provoked, he ought to have controlled himself. This means that Ibrahim          

a. Should have exercise some restraint  b. Was the aggressor  c. Took the provocation with calmness  d. Was found guilty of committing the offence

5. Choose the words or group of words that best completes each of the following sentence. 

We will leave ………….. you are ready     a. As b. Whenever c. While d. Until

 Choose the option that is nearest in meaning to the expression in brackets as it is used in the sentence.               

6. Mr. john has always managed to keep his (head above water)    

a. Keep his head above water when swimming    b. Like swimming c. Known the technique of swimming   c. Stay out of financial difficult            d. Borrow a large amount of a money from the bank and he is trying to pay it

7. Choose the option that best completes the following sentence .  

See also  The South-Eastern part of Nigeria was _________ in its political system before the advent of colonialism.

My uncle is an expert……………….Mechanical Engineering,                                 

a. At b. In c. With d. For

8.  Choose the words or group of words that best completes each of the following sentence. 

You are not sure where you place the book………………                                                     

a. Isn’t it b. Weren’t you c. Are you d. Didn’t you

9. Choose the option that best completes the following sentence .  

The eldest son took a foolish decision which made Him ………… his claim to the traditional chieftaincy title                               

a. Neglect b. Yield c. Disclaim d. Forfeit

10. Choose the interpretation you consider most appropriate for the sentence.  

He was Convicted …………………. stealing some bags of cocoa             

a. With     b. In    c. Of      d. For

11. Choose the interpretation you consider most appropriate for the sentence. For us to accomplished the task successfully, all hands must be on check. This means that everybody            a. Should push with his hands b. Will have travel by sea                    c. Must cooperate                                                                                             d. Should take a rest before continuing the task.

12. Choose the option that best completes the following sentence.  He played…………………. than anyone else                                           

See also  MATHEMATICS QUESTIONS AND ANSWERS (2)

a. Worse b. Badly c. Worse d. Worst

13. Choose the option that best completes the following sentence.  If she had known, she wouldn’t have come …                                              a. Would she b. Wasn’t it c. Wouldn’t it d. Couldn’t she

14. Choose the words or group of words that best completes each of the following sentence.  He was charged with complicity …………. the abortive coup                                                

a. In b. For c. About d. On

15. Choose the option that best completes the following sentence.   It has been rough as far……….?                                                     

a. Hasn’t b. Hadn’t it c. Isn’t it d. Wasn’t it

16. Ada and Ugo are good friends, they assist ______ 

A. themselves B. one another C. each other D. theirselves 

17. The priest admonished the members of the club to love_____
A. each other B. one another C. themselves D. oneself 
18. They respected the lady _____ husband won the election A. which B. whom C. whose D. who
 
19. The boys thought that the train has lost _____ bearing. A. it B. it’s C. its D. its’s 
20. To ______ Nigerians military rule is not strange. 
A. we B. us     C. ours D. ourselves
21. The snake has crept _____ the stones.

See also  25 Interesting Bible Quiz questions and Answers

A. passed B. passing C. past D. pass

22. It was thought to be ____ that stole the ram.
A. her B. him C. himself D. his

23. The President refused to shake _____ with the visiting Prime Minister.
A. a hand B. hand C. hands D. his hand 

24. Thomas quickly made _____ with the shopkeeper.
A. friends B. friend C. a friend D. Friendship 
25. The police ____ not done much to rid the society of crime. A. has B. hasn’t C. is D. have 
26. Vermin _____ rendered the farm worthless.
A. Has B. hasn’t C. have D. has not 
27. We thought that his ____ torn.
A. trouser was B. trouser has got
C. trousers were D. trouser is being 
28. We promised to make ______
A. amend B. amends C. ammend D. amends 
29. Pojo married a woman with _____
A. a good manner B. good manner
C. good manners D. best manner 
30. Apart from destroying the man’s ____ the fire caused considerable _____ to the main house.
A. property/damage B. properties/damage
C. property/damages D. properties/damages 

ANSWERS

1. C/D    16. C

2. A        17. B

3. A        18. C

4. A        19. C

5. B        20. B

6. C        21. C

7. B        22. N/A

8. C        23. C

9. B        24. A

10. C      25. D

11. C      26. C

12. C      27. C

13. A      28. B/D

14. D      29. C

15. A      30. A

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.

WC Captcha 36 ÷ 6 =